Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Окупанти обстрілюють житлові будинки, дитячі заклади та об’єкти інфраструктури на Київщині – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і порушення законів та звичаїв війни (ст. 110, ст. 438 КК України).

Російські загарбники продовжують вести бойові дії й нищити інфраструктуру України. Встановлено, що вранці 27 лютого 2022 року військовослужбовці Російської Федерації здійснили бомбардування Васильківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат. На щастя, в наслідок ворожої атаки та завчасної евакуації дітей і персоналу ніхто не постраждав.

Крім того, війська країни-агресора обстріляли сховища з нафтопродуктами поблизу села Крячкі Васильківського району, внаслідок чого сталося їх загоряння.

Також о 8 год 20 хв ворожий снаряд окупантів влучив у дев’ятиповерховий житловий будинок у м. Буча, як наслідок сталося його загоряння. За попередньою інформацією жертв та постраждалих не має.

Прокурори вживають всі можливі заходи задля належного документування воєнних злочинів військових РФ з метою невідворотності покарання для кожного причетного.

За матеріалами Київської обласної прокуратури