Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація мобілізаційної роботи і формування позитивного іміджу представників НЗФ РФ – підозрюється голова псевдоадміністрації м. Іловайська

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури так званому посадовцю псевдореспубліки «ДНР» заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України та в участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з липня 2015 року підозрюваний активно співпрацював з окупаційною владою РФ, обіймаючи фейкову посаду заступника начальника – начальника кримінальної поліції Харцизського міського відділу МВС так званої «ДНР».

Також упродовж 2018-2019 років він виконував функції голови псевдоадміністрації м. Іловайська. До його обов’язків входило видання наказів та розпоряджень щодо забезпечення реалізації узурпованих так званими державними адміністраціями функцій місцевої влади, зокрема, у сфері оборони, перереєстрації підприємств, стягнення «податків» до так званого місцевого бюджету тощо.

Крім того, підозрюваний організовував мобілізаційну роботу з поповнення лав НЗФ РФ місцевими мешканцями та брав участь у заходах, направлених на формування позитивного іміджу представників НЗФ РФ.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

   

За матеріалами  Донецької обласної прокуратури