Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація наркообігу на мільйони гривень - на Прикарпатті судитимуть 6 учасників угруповання

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно шести учасників організованої групи за виготовлення та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також організацію та утримання місця для їх виробництва (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

За даними слідства, учасники угруповання упродовж липня-грудня 2021 року утримували приміщення, де виготовляли психотропну речовину – амфетамін. Масштабне виробництво із мільйонним обігом вони організували в Калуському районі, звідти психотропи збували через інтернет-мережі та поштову доставку в інші регіони України.

За клопотанням прокурорів щодо чотирьох учасників організованої групи застосовано запобіжний захід – тримання під вартою, ще двом – заставу на майже 600 тис грн. Ці кошти перераховано на спеціальний рахунок для підтримки Збройних Сил України, а підозрюваним змінено запобіжний захід на тримання під вартою.

Також в ході розслідування накладено арешт на майно обвинувачених - 12 транспортних засобів вартістю понад 1,6 млн грн та нерухомість вартістю 560 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області, за матеріалами управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР НП України.