Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними за понад 11 тисяч доларів США - підозрюють жителя Закарпаття

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив канал нелегального переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Підставою для їх виїзду мали стати довідки зі сфальсифікованими висновками військово-лікарської комісії про непридатність до проходження служби. До реалізації такої схеми протиправної діяльності чоловік залучив знайомих із числа працівників військових комісаріатів та лікарських установ Ужгорода та району. Їх особи наразі встановлюють.

Підшукавши одного клієнта, чоловік надав йому вказівки щодо шляхів отримання документів та отримав за це 11 тис дол США та 18 500 грн, після чого і був затриманий правоохоронцями.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.