Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація незаконного перетину кордону військовозобов’язаними через систему «Шлях» – на Закарпатті затримано двох осіб

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двох мешканців Тячівського району затримано за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки організували схему незаконного переправлення за кордон осіб, які підлягали призову на військову службу. Підставою для цього ставали фальсифіковані документи, відповідно до яких у систему «Шлях» вносилися недостовірні відомості. Це давало можливість під виглядом волонтерів чи перевізників гуманітарної допомоги законно виїжджати з України. Свої послуги вони оцінили у 4 тис дол США. Їх викрили та затримали при одержанні другої частини коштів – 2500 дол США.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими та відділом міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області та співробітниками обласного Управління СБУ та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.