Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація незаконної трансляції загальнонаціональних каналів – на Рівненщині трьом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору та двом працівникам однієї з телерадіокомпаній Здолбунова за фактом незаконного розповсюдження програм мовлення, вчиненого групою осіб (ч. 2 ч.3 ст. 27, ч. 3 ст. 176 КК України).

За даними слідства, що житель Здолбунова організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив двох виконавців. З липня 2019 року, використовуючи досвід та навички у телекомунікаційній сфері, за допомогою необхідного обладнання, телекомунікаційних систем та мережі ТРК, вони здійснювали ретрансляцію програм мовлення, не маючи на це відповідного дозволу правовласників програм та не уклавши обов’язкових субліцензійних договорів. При цьому отримували абонентську плату від користувачів. Такими діями підозрювані завдали двом медіагрупам понад 1,7 млн грн збитків.

Протиправну діяльність було викрито у березні 2021 року. Тоді, в ході обшуків у них вилучили пристрої, за допомогою яких здійснювалася незаконна ретрансляція програм мовлення – ТV-приймачі, станції кабельного телебачення тощо, а також мобільні телефони та документацію щодо діяльності ТРК. На вилучене майно судом накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області Департаменту кіберполіціі Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.