Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація роботи органів окупаційної влади РФ на Луганщині – зареєстровано кримінальне провадження

 Прокурори Луганської обласної прокуратури зареєстрували кримінальне провадження за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 1 ст.109 КК України).

Встановлено, що громадянин України, який з 2014 року переховувався від правоохоронних органів на територї Російської Федерації за проведення так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність ЛНР», на початку березня 2022 року прибув на територію смт Біловодськ Луганської області. Наразі цей населений пункт тимчасово окупований збройними силами Російської Федерації. Чоловік заручився підтримкою військовослужбовців ворога та організовує роботу органів окупаційної влади Російської Федерації, закликаючи місцевих жителів та правоохоронців забезпечити повну підтримку «ЛНР» та збройних сил Російської Федерації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.