Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організація викрадення дівчини та вимагання біткоїнів за звільнення – викрито двох осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора попереджено викрадення дівчини з метою вимагання коштів за її звільнення. Двом особам повідомлено про підозру (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, один з яких обвинувачується у вчиненні умисного вбивства та утримується в Київському слідчому ізоляторі, організували викрадення дівчини з метою подальшого вимагання за звільнення десяти біткоїнів у її батьків, які є відомими підприємцями в Полтавській області. Протягом двох тижнів вони здійснювали психологічний тиск на сім’ю, надсилаючи анонімні повідомлення з погрозами заподіяння тілесних ушкоджень та вбивства їхньої доньки у разі несплати грошових коштів. 

Не дивлячись на те, що викрадачі застосовували виняткові заходи конспірації, а саме спілкувалися між собою та з батьками дівчини виключно через Телеграм-канал або приховану інтернет-мережу «Даркнет», правоохоронцям вдалося встановити та затримати їх.    

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.