Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – у Сумах повідомлено про підозру двом особам

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що у зв’язку із військовою агресією та введенням воєнного стану пункти пропуску через державний кордон України тимчасово закриті, підозрювані вирішили організувати незаконне переправлення осіб на територію російської федерації.

Для перетину лінії державного кордону вони обрали один із міжнародних пунктів пропуску в Сумському районі, де через систематичні обстріли відсутні прикордонники та інші правоохоронці.

Бажаючих виїхати на територію країни-агресора чоловіки підшукували через інтернет. Свої послуги вони оцінювали в 4300 доларів США. Щоб уникнути викриття, підозрювані спілкувались з клієнтами виключно через месенджери та декілька разів на шляху до лінії кодону змінювали транспортні засоби.

Правоохоронці затримали їх поблизу кордону під час спроби переправити на територію російської федерації 25-річного юнака.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Сумській області у взаємодії з 5 прикордонним загоном (м. Суми) та Управлінням СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.