Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували незаконний перетин кордону з Румунією за 8000 євро – на Закарпатті судитимуть двох місцевих жителів

Прокурори Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів смт Великий Бичків за фактом організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені спланували протиправне переправлення двох військовозобов’язаних до Румунії. Їхній маршрут пролягав через р. Тиса поза встановленими пунктами пропуску.

«Клієнти» прибули з Івано-Франківської області на територію Закарпаття. Один із обвинувачених забрав їх із Рахова на автомобілі Opel Astra та відвіз до прикордонних територій у смт Великий Бичків. Там на нього вже очікував спільник.

Цю «послугу» вони оцінили у 8000 євро за двох осіб.  

Наприкінці травня 2023 року обвинувачені встигли одержати на банківську картку 20 тис грн авансу. Решту суми готівкою правоохоронці вилучили у чоловіків під час спроби безпосереднього переправлення військовозобов’язаних на початку червня цього року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Рахівського районного відділу поліції, оперативний супровід – працівники Мукачівського прикордонного загону та ГУ ВБ СБУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.