Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували схему рокрадання на наданні фіктивних рекламних та маркетингових послуг для Дніпровської міськради – викрито учасників злочинного угруповання

За процесуального керiвництва Офiсу Генпрокурора викрито схему розкрадання бюджетних коштiв, яка полягала у фіктивному наданні медійних послуг для Дніпровської міськради. Наразі повідомлено про підозру десятьом учасникам злочинного угруповання. 

Їм інкримінують створення злочинної організації, а також участь у нiй, розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмiрах (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слiдства, органiзатор - підприємець, фiрма якого ранiше надавала рекламнi послуги комунальним підприємствам мiста Дніпро. Він пролобiював перемогу в тендерах на закупiвлю рекламних та маркетингових послуг для міськради пiдконтрольних фiзичних осiб-підприємців. 

Власники цих підприємств в реальному життi працюють майстрами манікюру, рiзноробочими на будiвництвi, водiями таксi, бухгалтерами, продавцями електроприладiв та iншими фахівцями. Їх робота не має жодного вiдношення до надання професiйних SММ-послуг. 

Саме з ними профільне КП Дніпровської міськради уклало договори з надання рекламних та маркетингових послуг. Вони стосувалися висвітлення дiяльностi міської ради, виконавчих органiв, посадових осiб та депутатiв через медіа, соцмережі та месенджери. 

Сума встановлених збиткiв бюджету за такою схемою сягає понад 34 млн грн. За матерiалами справи, кошти привласнили троє власникiв мiсцевих рекламних агенцiй, якi дiяли у спiвпрацi з посадовцями мiськради. 

Наразі дев'ятьох учасникiв злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК. Один з виконавцiв з 2023 року переховується за кордоном. 

В ходi обшукiв за мiсцями проживання й роботи фiгурантiв вилучено мобiльнi телефони з листуванням щодо злочинної діяльності, банкiвськi картки, якi використовувались для обготiвкування коштiв, оригiнали фiнансово-господарської документацiї та iншi докази вчинення кримінальних правопорушень. 

Заходи з документування та викриття здiйснювали прокурори спiльно зi слiдчими Нацполiцiї за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.