Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організували виробництво продуктів відомих брендів з неякісної сировини – повідомлено про підозру п’яти учасникам злочинної групи

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п’яти учасникам злочинної групи.

Їм інкриміновано незаконне використання знака для товарів і послуг (ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували виробництво контрафактної кави, спецій та інших продуктів українських і світових брендів з низькоякісної сировини. Готову продукцію вони продавали оптом через Інтернеті та на ринках Миколаївської і Херсонської областей. Пробні зразки потенційним замовникам також відсилали через поштові відправлення.

Дохід від такої діяльності приносив підозрюваним близько мільйона гривень прибутку на місяць.

Під час обшуків на складах, підпільних виробництвах і торговельних точках вилучено лінію з виробництва та контрафактну продукцію на загальну суму 4,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.