Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував незаконну порубку дубів на 2 млн грн збитків – підозрюють майстра лісу держлісгоспу Житомирщини та його спільників

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру організованій злочинній групі у складі майстра лісу одного з державних лісогосподарств та двох місцевих жителів.

Усім інкриміновано незаконну порубку лісу та зберігання незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Крім того, посадовцю лісгоспу – зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, майстер лісу одного з лісгоспів на території Баранівської міської громади Житомирщини розробив схему незаконної порубки дерев. До протиправної діяльності залучив ще двох громадян.

Він підшукував на ввіреному лісництві сортові дерева для вирубки, переважно – дуби. Забезпечив спільників інструментами, технікою та пальним. Проводив «інструктаж» для приховування злочину.

Учасники організованої групи спилювали сироростучі деерва, крижували на колоди та складали їх в обумовленому місці. Потім перевозили на територію колишнього господарства й реалізовували.

Із січня по липень 2023 року було незаконно зрубано майже 120 дерев породи дуб, осика та інших. Унаслідок цього державним інтересам заподіяно збитки на 2 млн грн

Наразі усім підозрюваним обрано запобіжні заходи. 

Накладено арешт на незаконно зрубану деревину, дві бензопили та два трактори. Також заявлено позов про стягнення суми заподіяних збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.