Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував незаконну рубку дерев на території природно-заповідного фонду Сумщини зі збитками у майже 1,6 млн грн – повідомлено про підозру директору КП

За процесуального керівництва Роменської окружної прокуратури директору одного із комунальних підприємств Роменської міської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та умисному пошкодженні території природно-заповідного фонду (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 252 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2023 року підозрюваний, зловживаючи службовим становищем, під надуманим приводом прибирання повалених буревієм дерев організував незаконну рубку на території парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Роменський».

Згідно з висновком експертизи внаслідок незаконної рубки дерев породи клен, ясен, береза та акація спричинено шкоду на майже 1,6 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Роменського районного відділу поліції ГУНП в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.