Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував переправлення людей через кордон до рф – на Сумщині повідомлено про підозру співробітнику прикордонної служби

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури техніку-інспектору Державної прикордонної служби України повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, знаючи місцевість та графік служби прикордонних нарядів поблизу Глухова Сумської області, вирішив збагатитись на переправленні осіб до російської федерації.

Бажаючих виїхати до росії він підшукував інтернеті, спілкувався з ними виключно за допомогою менсенджерів. Послуги з переправлення через кордон оцінював у 1500 доларів США з особи. До протиправної діяльності підозрюваний залучив ще чотирьох спільників.

Злочинну діяльність групи осіб припинено у листопаді 2022 року під час спроби переправити через кордон 7 осіб. До цього також було задокументовано декілька фактів незаконного переправлення осіб.

Стосовно чотирьох спільників правоохоронця до суду вже направлено обвинувальний акт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого в місті Полтаві, у взаємодії зі співробітниками Управління СБУ в Сумській та Державної прикордонної служби.