Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував примусову паспортизацію маріупольців - ексдепутату райради повідомлено про підозру

Керівником Донецької обласної прокуратури ексдепутату Маріупольської районної ради від однієї з місцевих політичних партій заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року депутат домовився з представниками збройних сил рф для надання їм допомоги у веденні підривної діяльності проти України. Взявши участь у зібранні так званих представників громади, він позитивно проголосував за висування проросійського кандидата на посаду «голови адміністрації м. Маріуполя днр».

Вже у вересні лояльний до держави-агресора політик і сам став фейковим посадовцем, очоливши так звану «адміністрацію Іллічівського району» міста Маріуполь.

Крім того, підтримуючи зусилля окупантів з примусової паспортизації маріупольців, він надав приміщення адмінбудівлі для відкриття «пункту приймання заяв на отримання паспорта громадянина рф».

У травні 2023 року ексдепутат провів урочистий захід з нагоди святкування дня перемоги за російським сценарієм, у ході якого нагородив представників федеральної міграційної служби рф за «значний вклад і високу якість» наданих у ними послуг.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук.

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.