Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував та забезпечив вторгнення російських військ і окупацію Київщини – повідомлено про підозру генерал-майору зс рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора генерал-майору, командиру 106 гвардійської повітряно-десантної Тульської червонопрапорної ордена Кутузова дивізії повітряно-десантних військ зс рф повідомлено про підозру у веденні агресивної війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України). 

За даними слідства, перебуваючи на території Республіки Білорусь, командир дивізії отримав від генерального штабу зс рф бойове розпорядження про початок військового вторгнення на територію України з метою її окупації. 

На виконання наказу командувача угрупованням військ Східного військового округу зс рф підозрюваний у період з 24 лютого по 2 квітня 2022 року організував та забезпечив вторгнення військ зс рф на територію Київської області та її окупацію. Він віддавав накази підпорядкованим йому командирам 137 та 51 парашутно-десантних полків на ведення бойових дій із залученням бойової техніки та іншого озброєння. 

Таким чином підозрюваний своїми умисними діями вчинив ведення агресивної війни проти України. 

Досудового розслідування здійснює Головне слідче управління СБУ.