Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував трансфер до Європи під час війни за 21 000 євро – на Львівщині підозрюють прикордонника

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру викладачу навчального центру Державної прикордонної служби України за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 21-річний підозрюваний запропонував військовозобов’язаному влаштувати для нього виїзд за кордон попри заборони і обмеження під час воєнного стану. 

Він не повідомив деталей оборудки, однак сказав «клієнту» у визначений час прибути до прикордонного населеного пункту на Закарпатті та чекати подальших вказівок. Такі «послуги» організатор схеми оцінив у 21 000 євро.  

Після одержання всієї суми неправомірної вигоди його затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами відділу внутрішньої та власної безпеки по 7 прикордонному Карпатському загону ГВБ Захід.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.