Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Організував вивезення українського зерна до рф – судитимуть депутата сільради на Харківщині

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Курилівської сільської ради Куп’янського району за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що депутат, будучи фактичним власником сільсьгосподарських підприємств, під час окупації с. Кругляківка Куп‘янського району допомогав ворожим військам. Чоловік запропонував окупантам свою допомогу в незаконному вивезенні українського зерна.

Зерно привозилося на склади одного з підприємств депутата, а після цього вивозилось на автівках з російськими номерами у супроводі армії держави-агресора.

Згодом депутат навіть здійснив перереєстрацію свого підприємства за законодавством рф для сплати податків до російського бюджету. 

Обвинувачений добровільно передавав російським військовим пальне, м‘ясо та автомобілі підприємств. Також він надав російським військовим доступ до приміщень сільськогосподарських підприємств для базування та ремонту ворожої військової техніки.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.