Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ошукав людей під приводом евакуаційних перевезень та доставки ліків у зону бойових дій – киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру киянину за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року підозрюваний розмістив у соцмережі оголошення про начебто здійснення волонтерської діяльності – надання послуг з евакуації людей з окупованих територій, закупівлю та доставку медикаментів мешканцям територій, де ведуться бойові дії. Не маючи наміру надавати такі послуги, він входив у довіру, та, отримавши від потерпілих гроші, більше не виходив на зв’язок.

У такий спосіб він ошукав жінку, яка просила доставити ліки для її дідуся у м. Селидове Донецької області, а також мешканку с. Безименного Донецької області, яка звернулася до нього з проханням евакуювати її разом з сім’єю з тимчасово окупованої території. Сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 23 тис грн.

На даний час досудове розслідування триває, проводиться ряд слідчих та розшукових дій з метою встановлення інших осіб, які постраждали внаслідок його дій.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Оболонського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.