Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Отримували доступ до інтернет-банкінгу громадян та оформляли кредити – на Буковині викрито групу шахраїв

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито групу осіб, які шахрайським шляхом оформляли онлайн-кредити на громадян (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, налагодив шахрайську схему мешканець Київщини. До протиправної діяльності він залучив свою знайому.

Вони створили у соціальній мережі фейкову сторінку, де розміщували оголошення про можливість швидкого заробітку – «Потрібна людина для прийняття коштів на картку». За 500 грн вони одержували доступ до інтернет-банкінгу потерпілих, копій документів, що посвідчують їхню особу та оформляли на них онлайн-кредити.

За результатами обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили готівку в національній та іноземній валюті, понад 30 банківських карток, більше десятка мобільних телефонів, сім-карти різних операторів та чорнові записи.

Наразі організатору та його спільниці повідомлено про підозру. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.