Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Палац графів Шенборнів на Закарпатті буде внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України

Верховний Суд, підтримавши позицію прокуратури, задовольнив касаційну скаргу Закарпатської обласної прокуратури, підтвердивши таким чином необхідність внесення Палацу графів Шенборнів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Закарпатська обласна прокуратура у Верховному Суді домоглася рішення про  необхідність внесення Палацу графів Шенборнів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Влітку 2021 року Мукачівська окружна прокуратура звернулась з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду з метою збереження культурної спадщини.

Тоді позовні вимоги прокурора були задоволені в повному обсязі. Суд визнав протиправною бездіяльність виконкому органу місцевого самоврядування в частині невиконання вимог законодавства щодо виготовлення облікової документації на об’єкт та зобов’язав селищну раду зробити все необхідне. Крім того, було задоволено і вимогу щодо подання пропозицій про занесення Палацу графів Шенборнів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Проте, за апеляційною скаргою відповідача Восьмий апеляційний адміністративний суд скасував це рішення. Натомість прийняв нову постанову, де у задоволенні позову відмовив.

Послідовно відстоюючи свою позицію, обласна прокуратура звернулася зі скаргою до Верховного Суду. Постанову скасовано, а рішення Закарпатського окружного адміністративного суду залишив в силі.

Постанова вже набрала законної сили та не підлягає оскарженню.