Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передача інформації про ЗСУ агенту країни-агресора – судитимуть мешканця Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Новодружеська за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений отримав від мешканки Рубіжного, яка діяла за завданням осіб з числа збройних сил РФ, пропозицію щодо збору інформації з метою передачі представникам іноземної держави. Дані стосувалися місць дислокації підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, їх чисельності та маршрутів пересування на території м. Новодружеськ Луганської області. 24-25 квітня 2022 року обвинувачений, перебуваючи у Новодружеську, для орієнтування військовослужбовців РФ та НЗФ «ЛНР» здійснив збір необхідної інформації та передав її мешканці Рубіжного.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.