Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передача майна «Луганськгазу» окупаційній владі – екскерівнику міжрайонного управління газового господарства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури колишньому керівнику Старобільського міжрайонного управління експлуатації газового господарства АТ «Луганськгаз» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року в окупованому Старобільську на захоплених виробничих потужностях регіональної газової компанії незаконно створено та організовано роботу територіального підрозділу у складі так званого «ДУП ЛНР «Луганськгаз».

Підозрюваний добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою РФ та наразі сприяє її діяльності. Після призначення на керівну посаду незаконно утвореного міжрайонного управління газового господарства він передав ворогові усе рухоме та нерухоме майно, що залишилося на тимчасово окупованій території міста та є власністю АТ «Луганськгаз».

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.