Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передав державні землі на 3,8 млн грн для дачного будівництва – керівнику Держгеокадастру Львівщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику Головного управління Держгеокадастру у Львівській області за фактами перевищення службових повноважень (ч. ч. 1, 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у 2015-2016 роках видав 29 наказів, якими затверджено проекти землеустрою і передано у власність громадянам земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва. Мова йде про землі сільськогосподарського призначення.

Такі дії є порушенням вимог Земельного кодексу України. В результаті неправомірної передачі із власності держави вибули землі на 3,8 млн грн.  

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу ТУ ДБР у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.