Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передав зброю російським окупантам – судитимуть ще одного поліцейського

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, який обвинувачується у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що під час окупації міста Снігурівка Миколаївської області працівник поліції, проявив лояльність до дій ворога та добровільно погодився на співпрацю. Він передав військовим формуванням РФ табельну вогнепальну зброю пістолету «ПМ» із двома магазинами, спорядженими 16-ма патронами, виданими останньому для оборони міста Снігурівка та району.

Нині колаборант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу Управління СБУ в області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.