Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала представнику рф інформацію про місця дислокації військових на Сумщині – судитимуть місцеву жительку

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки м. Глухів Шосткинського району за фактом поширення інформації про розташування українських військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Слідство встановило, що обвинувачена хотіла сприяти захопленню частини території України російською федерацією. Вона передавала представнику держави-агресора інформацію про місця розташування на території Шосткинської громади підрозділів ЗСУ. 

Під час телефонних розмов жінка неодноразово розповідала своєму співрозмовнику з росії про місця скупчення українських військових та розташування на місцевості блок-постів. Більш того, вона обурювалась, чому окупанти не бʼють по українських військових, про місця дислокації яких вона розповідала.  

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.