Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала ворогу інформацію про місця дислокації військових формувань та блокпостів на Сумщині – судитимуть місцеву жительку

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки с. Верхня Сироватка Сумського району за фактом поширення інформації про розташування українських військових формувань та матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України(ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Слідство встановило, що уродженка республіки Казахстан, яка тривалий час проживає на Сумщині, під час повномасштабної війни розпочала співпрацю з представником держави-агресора. Вона передавала йому детальну інформацію про розташування та переміщення українських військовослужбовців і кількість військової техніки ЗСУ, а також розміщення блокпостів та інших військових споруд на території м. Суми та Сумського району. 

Обвинувачена систематично інформувала ворога про ситуацію в районі, скидаючи за допомогою одного з месенджерів відповідні повідомлення та відео.

Будучи активною учасницею різноманітних груп у забороненій соцмережі, жінка поширювала антиукраїнські пости, вихваляючи агресора.

Обвинувачену затримали в серпні 2023 року. З того часу вона перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.