Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала ворогу інформацію про місця дислокації військових формувань та складів з озброєнням – судитимуть жительку Сумщини

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки Сумщини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідство встановило, що уродженка рф, яка тривалий час проживає на Сумщині, з початку повномасштабного вторгнення була завербована кадровим співробітником фсб. 

За завданням куратора жінка збирала розвіддані про місця базування Сил оборони у прикордонних районах Сумщини. Насамперед ворога цікавила інформація про штаби управління та склади з озброєнням українських захисників.

Зібрані дані обвинувачена пересилала куратору з фсб за допомогою одного з месенджерів, при цьому, щоб уникнути викриття, вона невідкладно видаляла відправлену інформацію з мобільного пристрою.

Правоохоронці затримали жінку в липні 2023 року під час чергового збору інформації. З того часу обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.