Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавала ворогу інформацію про розташування підрозділів Сил оборони на території Запоріжжя – викрито місцеву жительку

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України). 

За даними слідства, жителька Запоріжжя, підтримуючи російську військову агресію по відношенню до України, ініціативно підписалась на один з прокремлівських Телеграм-каналів. 

Спочатку вона залишала у ньому свої антиукраїнські коментарі. Надалі потрапила під вплив адміністратора цього Телеграм-каналу та через нього стала інформувати представників фсб щодо розташування військових підрозділів на території обласного центру, а також об’єктів критичної інфраструктури, задіяних в оборонно-промисловому комплексі.

Про пересування та розміщення українських військових формувань та техніки, її кількості та виду випитувала у своїх знайомих, маскуючи свою розмову під побутову.

За необхідності жінка обходила місцевість та робила фотофіксацію.  

Правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України. Наразі суд обрав їй запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.