Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавали ворогу місця розташування, блокпостів і маршрути пересування українських військовослужбовців – судитимуть двох мешканців Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно мешканця м. Слов’янська за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації незаконним збройним формуванням (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та мешканця смт Велика Новосілка Волноваського району – за фактом сприяння терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, один обвинувачений у березні, а інший у травні 2022 року добровільно передавали представникам незаконного збройного формування та «міністерства держбезпеки ДНР» через соціальну мережу І месенджер відомості з результатами спостережень за військовими об’єктами Збройних Сил України.  

Вони повідомляли ворогу, використовуючи застосунок «Google Maps», місця про розташування особового складу, блокпостів, маршрути пересування українських військовослужбовців у Краматорському та Волноваському районах. 

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За санкціями статей, обвинуваченим, які чекають на вирок суду під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.