Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав дані про дислокацію ЗСУ в Запоріжжі – до 15 років за ґратами засудили корегувальника

Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину жителя Запоріжжя у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що 53-річного чоловіка, який мав проросійські погляди, у березні 2022 року завербував співробітник фсб рф.

На виконання завдань «куратора» з російської спецслужби агент регулярно збирав та передавав через месенджер Telegram дані про місця розташування об’єктів критичної інфраструктури та блокпостів у Запоріжжі, пункти дислокації підрозділів ЗСУ, а також шляхи переміщення ешелонів з військовою технікою.

Крім того, чоловік ще й виконував роль коригувальника вогню. Після обстрілів міста російськими військовими він повідомляв ворогу інформацію про місця ракетних влучань як у військові, так і в цивільні об’єкти.

Свою підривну діяльність чоловік проводив з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись очолити окупаційні органи влади у випадку захоплення армією рф міста Запоріжжя. Його затримали у серпні 2022 року, наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Рівненській області.