Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав дані про військові та цивільні об’єкти – судитимуть мешканця Миколаєва

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Миколаєва за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та закінчений замах на пособництво у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). 

Слідством встановлено, що на початку 2023 року обвинувачений добровільно погодився співпрацювати з представниками спецслужб рф. Він збирав та передавав через месенджер Telegram інформацію щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України.

Також у червні 2023 року чоловік передав координати розташування об’єктів цивільної інфраструктури на території міста Миколаєва. При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по цих об’єктах.

Під час обшуку у нього виявлено гаджети, які використовувались для прихованого листування з представниками російських спецслужб.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.