Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав зацікавленим особам відомості з баз даних державних органів – у Сумах судитимуть колишнього співробітника поліції

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Сумській області за фактом несанкціонованого копіювання та витоку конфіденційної інформації (ч. 2 та ч. 3 ст. 362 КК України).

Слідство встановило, що правоохоронець, маючи право доступу до баз даних державних органів, на замовлення клієнтів копіював відомості. Його цікавили персональні дані громадян та відомості про осіб, які перетнули державний кордон України, виїхали або в’їхали на тимчасово окуповану територію. Сформовані за допомогою автоматизованих систем файли правоохоронець передавав замовникам.

На даний час старшого оперуповноваженого звільнено з посади.

Злочинну діяльність обвинуваченого було викрито та припинено кіберфахівцями УСБУ в Сумській області у взаємодії зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, та співробітниками внутрішньої безпеки Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.