Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на бік ворога – експрикордоннику на Луганщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил колишньому прикордоннику заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та дезертирства в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, підозрюваний 24 лютого 2022 року самовільно залишив район виконання завдань з дислокацією у м. Біловодськ Луганської області. Перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганщини, він перейшов на бік ворога. Під час співбесіди з представниками окупаційної адміністрації РФ він добровільно надав згоду на вступ до так званого «Беловодского РОВД МВД ЛНР» та присягнув на вірність ворогу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 2 слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – відділом внутрішньої та власної безпеки по 3 прикордонному загону Головного відділу ВВБ «Схід» Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.