Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на бік ворога і воював проти ЗСУ на окупованих територіях Херсонської області – підозрюють жителя Донецька

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно мешканцю Донецька повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного, воєнізованого формування -«113 стрелковый полк мобилизационного резерва» так званої «ДНР».

З березня по червень 2022 року підозрюваний на посаді командира гранатомета брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій. Також брав участь в евакуації поранених і вбитих учасників воєнізованих формувань «ДНР» та військовослужбовців російської армії.

Протягом цього часу він виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав та інших населених пунктів Херсонської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.