Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на бік ворога - колишній заступник мера Куп’янська підозрюється у державній зраді

Керівник Харківської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру колишньому заступнику мера Куп’янська за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, посадовець, будучи депутатом Куп’янської міської ради VІІI скликання, під час силового захоплення збройними силами рф Куп’янщини добровільно вирішив працювати на ворога.

У червні 2022 року підозрюваний уклав обійняв посаду «и. о. заместителя главы ВГА Купянского района Харьковской области». Його посадовий оклад складав 140 тисяч російських рублів.

Підозрюваний вчиняв добровільні дії, направлені на підтримку ворога, та працював на створення позитивного іміджу окупантів. Він організовував вирішення питань так званого «соціального захисту населення», забезпечуючи видачу місцевим мешканцям «матеріальної допомоги» в розмірі 10 тисяч російських рублів.

Крім того, підозрюваний координував роботу структурних підрозділів, вирішував питання організаційного, економічного та так званого «гуманітарного характеру», а також розпоряджався майном «адміністрації».

Напередодні деокупації йому вдалось втекти на непідконтрольні території. Наразі він переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура, досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.