Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на бік ворога та воює у ПВК «Вагнер» – судитимуть жителя Кіровоградщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Олександрії за фактами участі у діяльності терористичної організації та державної зради (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що від початку збройної агресії рф проти України чоловік добровільно перейшов на бік ворога. 

Із 2014 року обвинувачений входив до складу підрозділу «Батальйон Восток» терористичної організації «днр». Він належить до незаконних збройних формувань особливого призначення, що беруть участь у бойових діях проти Збройних Сил України та інших військових формувань.

Обвинувачений пройшов повний курс військової та тактичної підготовки. Добровільно склав присягу на вірність так званої «днр».

Після повномасштабного російського вторгнення перейшов до 317-го батальйону ПВК «Вагнер». У його складі брав участь в збройному протистоянні українським військовим на території Донецької області, систематично виконував накази свого безпосереднього командира. За службу отримував грошову винагороду. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.