Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на бік ворога та воює у складі незаконних збройних формувань «лнр» – судитимуть мешканця Луганщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Луганщини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік перейшов на бік ворога та брав участь у бойових діях проти України у складі незаконних збройних формувань так званої «лнр».

У лютому 2022 року він добровільно прибув на тимчасово окуповану рф територію Харківської області. Призначений на посаду стрілка одного із відділень роти НЗФ «202-й полк народної міліції лнр».

Від початку повномасштабного російського вторгнення за вказівкою командира полку проходив військове навчання на території Куп’янського району Харківщини. Згодом підрозділ передислокували на Чугуївський напрямок для стримування контрнаступу Збройних Сил України.

Обвинувачений, діючи у складі окупаційних військ усвідомлював, що в умовах відкритої збройної агресії рф проти України він бере активну участь у військових діях на боці ворога на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.