Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення 47 ухилянтів до Придністровʼя – затримано організаторів схеми на чолі з поліцейським

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури оперуповноваженому одного із районних управлінь поліції Одещини та його спільникам повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, поліцейський разом зі своїми знайомими налагодили схему протиправного заробітку на військовозобов’язаних, які бажають незаконно виїхати з України. 

Спільники підшукували «клієнтів» та організаційно супроводжували «операцію втеча» до невизнаної Придністровської республіки. Переходити кордон чоловіки мали стежками, оминаючи офіційні пункти пропуску.

Ціна таких «послуг» становила від 5 до 18,5 тис доларів США з людини. 

Правоохоронці викрили підозрюваних під час спроби перевезти 47 військовозобов’язаних до лісосмуги поблизу з кордоном невизнаного Придністров’я.

Наразі організаторам схеми обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у Миколаєві, оперативний супровід - УСБУ в Одеській області та Державна прикордонна служба України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.