Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення групи нелегальних мігрантів до ЄС – підозрюють двох місцевих мешканців на Закарпатті

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню групи осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, двоє місцевих мешканців намагалися переправити чотирьох громадян Афганістану на територію Угорщини в обхід офіційних пунктів пропуску. Жінка орендувала автомобіль, на якому іноземців доставили до прикордонних територій на Берегівщині. Далі чоловік мав провести групу через поле до держкордону й перетнути його. Аби залишатися непоміченими, підозрюваний разом із мігрантами одягнули камуфльований білий одяг. При спробі перетнути кордон їх затримали правоохоронці.

Заходи із викриття проводили прокурори спільно зі слідчими Берегівського райвідділу поліції, співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури