Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення військовозобов’язаних через кордон за 20 тисяч доларів США – на Закарпатті судитимуть харків’янина

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Харкова за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів та пособництва службовій особі у складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений налагодив схему перетину кордону військовозобов’язаними під час воєнного стану. Він тимчасово проживав на Закарпатті та підшуковував чоловіків, яким за 20 тисяч доларів США пропонував вирішити питання щодо проходження військово-лікарської комісії в одному з військових комісаріатів області. 

Клієнт передавав копії своїх документів, його визнавали непридатним до військової служби, виключали з обліку, та видавали довідку і тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. На їх підставі чоловік міг безперешкодно виїжджати за кордон.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.