Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправлення військовозобов'язаних в бік Молдови через плавні – викрито двох учасників схеми

За процесуального керівництва Малиновської окружної прокуратури м. Одеси двом жителям Одещини повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані підшуковували військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно виїхати з України, та за 5300 доларів США пропонували переправити їх поза пунктами пропуску через українсько-молдовський кордон. 

Втечу за кордон забезпечували через заболочені ділянки на одному з рукавів Дністра - річці Турунчук. 

«Клієнтів» на автомобілі доставляли до «місця переходу», проводили інструктаж та екіпірували захисними костюмами для подолання плавнів.

Мікроавтобус з 8 військовозобов’язаними затримали за 500 метрів до українсько-молдовського кордону, у межах села Градениці Одеського району. 

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи - тримання під вартою. Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми незаконного заробітку.

Досудове розслідування здійснюється ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.