Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправляли через кордон за 10 000 доларів США – на Львівщині викрили військового та цивільного

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито і повідомлено про підозру групі осіб у складі військовослужбовця військової частини та цивільної особи за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). 

За даними слідства, військовий та його спільник за 10 тис доларів США обіцяли військовозобов’язаному допомогти уникнути мобілізації. 

Вони мали намір внести відомості про нього до електронної системи «Шлях». Таким чином цей громадянин міг легально перетнути кордон та потрапити до однієї із країн ЄС під час дії правового режиму воєнного стану.  

Їх затримали на території одного із торгових центрів у Львові під час отримання всієї суми грошових коштів.

Наразі затриманим обрано запобіжні заходи. Крім цього, перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.