Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправляли чоловіків до Угорщини за 6 тис доларів США поза пунктом пропуску - викрито двох учасників схеми

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані пропонували чоловікам перетнути кордон з Угорщиною. Один з учасників схеми, мешканець Київщини, підшуковував військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли поїхати з України та за 6 тис доларів США пропонував їм перетнути кордон поза межами пункту пропуску.

Підозрюваний запевняв «клієнтів», що має стійкі зв’язки з працівниками прикордонної служби, тому проблем з незаконним перетином кордону не виникне. Він пояснював як це зробити і хто може їм допомогти, за що отримував частину коштів від «клієнтів». Після цього відправляв «клієнтів» поїздом у м. Берегове Закарпатської області.

Другий підозрюваний зустрічав чоловіків на вокзалі у м. Берегове Закарпатської області. Доставляв їх в «пункт очікування» – розміщував «клієнтів» в номерах готелів, а згодом відвозив їх до місця незаконного перетину кордону України та надавав додаткові інструкції.

Підозрювані забезпечували чоловіків спеціальними маскувальними плащами, які слугували їм засобом конспірації та робили їх непомітними для дронів, що патрулюють кордон. В Угорщині ухилянтів мав зустрічати інший учасник групи.

Під час переправлення чотирьох осіб у напрямку пункту контролю Лужанка на кордоні з Угорщиною, підозрюваних затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі їм обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м Києві за оперативного супроводу ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.