Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправляли ухилянтів до Польщі – на Волині судитимуть чотирьох учасників ОЗГ

Прокурори Ковельської окружної прокуратури Волинської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що жителі Волині налагодили механізм отримання прибутку за незаконне переправлення чоловіків призовного віку до Республіки Польща.

З червня по листопад 2022 року вони забезпечували внесення до інформаційної системи «Шлях» відомостей про своїх «клієнтів» як про водіїв ФОП, що має ліцензію на міжнародні вантажні перевезення. Надавали їм автомобілі для перетину кордону.

За цю «послугу» отримували грошову винагороду – від 3 до 5 тис дол США.

Задокументовано, що в умовах воєнного стану обвинувачені протиправно переправили через держкордон 78 ухилянтів, які в Україну не повернулися.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ковельського районного управління поліції ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.