Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перерахував до «бюджету днр» понад 10 млн грн – засновника мережі ломбардів судитимуть за фінансування тероризму

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина України - засновника мережі ломбардів, за фактом фінансування тероризму (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2014-2018 років обвинувачений налагодив на території тимчасово окупованої Донецької області діяльність мережі ломбардів. Там громадянам надавалися мікрокредити під заставу майна, а також послуги з купівлі-продажу лома ювелірних та інших виробів з дорогоцінних металів.

Функціонування цих закладів забезпечувалося організованою групою осіб, до складу якої входили, у тому числі, громадяни рф. Сам обвинувачений, перебуваючи на підконтрольній Україні території, фактично продовжував контролювати їх діяльність.

Отримуючи дохід від діяльності ломбардів, підприємець сплачував «податки» та «збори» до так званого «бюджету днр», з якого фінансуються незаконно створені органи влади, силові структури та збройні формування.

Загальна сума незаконно перерахованих коштів становить понад 10,2 млн грн.

Під час обшуку у нього виявили понад 1,7 кг золота та грошові кошти у російських рублях.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.