Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перешкоджання роботі журналістів програми «Схеми» - підозрюють третього фігуранта, а двом службовцям банку інкриміновано додаткову кваліфікацію

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми», третій особі – працівнику охорони банку повідомлено про підозру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та умисному вчиненні насильницьких дій щодо журналістів, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 126, ч. 1, 3 ст. 171 КК України).

Крім того, повідомлено про нову підозру двом іншим службовим особам банку. Їм інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України).

Як повідомлялося раніше, 4 жовтня 2021 року журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Крім того, журналістів незаконно утримували у кабінеті, не дозволяючи його покинути.

Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.