Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перешкоджання законній діяльності ЗСУ і виправдовування збройної агресії РФ проти України – притягнуто до відповідальності двох місцевих мешканців

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю району у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Також окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Первомайськ за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, житель району наприкінці квітня 2022 року, перебуваючи у магазині, публічно заперечував здійснення збройної агресії РФ проти України, вихваляв дії окупантів на території України, висловлювався на підтримку країни-агресора, глорифікуючи «досягнення» влади РФ.

Також слідством встановлено, що мешканець Первомайська, на приміщеннях однієї з військових частин розміщував листівки антиукраїнського характеру. Обвинувачений перебуває під домашнім арештом.

Розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим Первомайського райвідділу поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.