Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перший заступник Генпрокурора Олексій Хоменко у Вашингтоні зустрівся з Послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак

Під час візиту Міжвідомчої робочої групи з розслідування воєнних злочинів (МРГ) до Вашингтону перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко провів зустріч з Послом США з особливих доручень Офісу глобального кримінального правосуддя Бет Ван Скаак.

До української делегації увійшли представники Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України та військові експерти.

Олексій Хоменко подякував пані Ван Скаак за роботу Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) і неоціненну підтримку Офісу Генерального прокурора та МРГ у розслідуванні і судовому переслідуванні воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права.

Делегація розповіла про хід розслідування злочинів, що вчиняються країною-агресором, та повідомила про досягнення у притягненні винних до відповідальності.

Обговорили виклики, з якими стикаються прокурори та слідчі під час розслідування воєнних злочинів, зокрема, нову тактику подвійних ударів, яку нещодавно почала застосовувати рф.

Пані Ван Скаак високо оцінила зусилля прокурорів, слідчих та військових експертів, привітала дотримання Україною міжнародних стандартів та відзначила важливість нещодавнього створення в ОГП Координаційного центру підтримки потерпілих та свідків.

Також українська делегація зустрілася з представниками Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності (INL) Держдепу США.

Олексій Хоменко подякував, що INL залишається незмінним стратегічним партнером України, зокрема у сферах реформування системи прокуратури та забезпечення відповідальності за міжнародні злочини.